РОЗВ’ЯЗУВАННЯ НЕЛІНІЙНО-ПОЛІНОМІАЛЬНИХ РІВНЯНЬ ГІЛЛЯСТИМИ ЛАНЦЮГОВИМИ ДРОБАМИ - Недашковський, М. (International Journal of Computing, 2014)
пропонуються нові підходи до розв'язання поліноміально-нелінійних матричних рівнянь за допомогою матричними гіллястих ланцюгових дробів. Для запису розв’язків матричних поліномів пропонуються алгоритми, які дозволяють одержати розвинення шуканих невідомих у так звані фігурні J- дроби, Т-дроби та С-дроби, також періодичні матричні гіллясті дроби канонічного вигляду. Результати можуть використані у системах комп’ютерної алгебри таких як REDUCE, muMATH, MATHEMATICA, MAPLE, MatLab, MathCad і DERIVE.