КОМПОНЕНТНІ МАГНІТНІ Й ЕЛЕКТРИЧНІ ДАВАЧІ ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ СТОХАСТИЧНИХ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ПОЛІВ - Нічога, Віталій; Дікмарова, Людмила; Дуб, Петро; Качмарек, Здзіслав (International Journal of Computing, 2002)
Розглянуто систему давачів апаратури, що застосовується для визначення параметрів стохастичних електромагнітних полів. Система призначена для підводного електромагнітного зондування на морському шельфі. Описані нові високочутливі індукційні давачі, розроблені для цих цілей. Запропонована нова методика визначення орієнтації давачів на морському дні.