ОБРОБКА СИГНАЛІВ ТА МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІЧНИХ ОБ’ЄКТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ ЇХ ПРЕДСТАВЛЕННЯ ЯК ДИСКРЕТНИХ ДЖЕРЕЛ ІНФОРМАЦІЇ - Муль, О.В.; Сегін, А.І. (International Journal of Computing, 2002)
Моделювання процесів в динамічних системах різної фізичної природи є важливою проблемою, яка може бути успішно вирішеною за допомогою їх представлення як дискретних джерел інформації та злиття сигналів різних сенсорів в систему візуального контролю характеристик об’єкта. Зроблено спробу об’єднати математичний апарат для опису динамічних об’єктів на основі системи диференційних рівнянь з їх описом за допомогою статистичних, кореляційних, ентропійних, логічностатистичних моделей, що дозволить провести паралелізацію обчислювальних процедур та підвищити точність моделей.