МОДЕЛЮВАННЯ ШВИДКОСТІ ПРОДАЖ ТА РЕКОМЕНДОВАНОЇ СТРУКТУРИ ТОВАРУ НА ОСНОВІ МЕТОДУ СКОРОЧЕННЯ ДАНИХ - Пасічник, Р.; Маслияк, Б.; Віцентій, В. (International Journal of Computing, 2002)
в статті запропоновано алгоритм виділення найбільш інформативних ознак товарів, по яких може бути спрогнозована швидкість його продаж. Метод грунтується на обробці статистичної інформації про об’єми продаж за допомогою процедур добування знань (data mining). Побудоване дерево рішень дозволяє віднести товар, що аналізується по значеннях його атрибутів до певного кластеру швидкості продаж. При розробці нових товарів структура дерева рішень дає інформацію про те, які атрибути товару найсуттєвіше впливають на рівень його продаж, що дозволить спрямувати пошук проектувальників в потрібне русло.