ОЦІНКА ПАРАМЕТРІВ НАДІЙНОСТІ, ШВИДКОДІЇ ТА ВАРТОСТІ РІЗНИХ ТРИГЕРІВ - Васильцов, Ігор; Мандзій, Богдан; Бенч, Андрій (International Journal of Computing, 2002)
У даній статті розглядається підхід до оцінки найважливіших параметрів проектованої обчислювальної техніки. На основі запропонованого підходу розробник може оцінити надійність, швидкодію та вартість проектованого пристрою. Названі параметри можуть слугувати критеріями оптимізації, що дозволить обрати оптимальну структуру проектованого обчислювального пристрою ще на ранніх етапах проектування. Щоб проілюструвати запропонований підхід проаналізовано різні типи тригерів та проведено оцінку їх оптимізаційних критеріїв. Запропонований підхід може бути застосований при побудові засобів багатокритеріальної оптимізації на основі еволютивних алгоритмів.